Knip, De Knutselkip – Knutsel Doe Map

Het beestje is geboren. Van een creatief ei tot een kip. Dat mysterie is nu ook voor eens en altijd opgelost. De lijvige klepper waar er de voorbije 2 jaar in stilte aan gewerkt werd, is af.

101 knutselopdrachten in een Doe-Map gegoten doorheen het proces, want dat is handiger bij het knutselen: je neemt gewoon die ene opdracht er uit en je gaat er mee aan de slag. Geen cover in de weg die niet vuil mag worden, geen plooien of verfspatten in het boek of pagina’s die dichtklappen. Bij te vullen in de toekomst en intussen te gebruiken voor al wie graag knutselt in de lage landen. Uitgetest op mijn klaskinderen en goedgekeurd door klein en groot die er reeds iets met deed.

101 knutselopdrachten, ondergebracht in thema’s, voorzien van een gestructureerde uitleg, foto’s én een stappenplan om van zero to hero te herrijzen – althans in de grote, creatieve ogen van uw kind(eren).

101 opdrachten. Dat wil zeggen dat je, buiten 3 weken verlof, gedurende 2 jaar elke week origineel uit de hoek kunt komen op gelijk welke gelegenheid: moeder- en vaderdagen, kerstfeestjes, verjaardagsaangelegenheden, herfstwandelingen, halloween, valentijn, dierentuinbezoeken etc… Uw excuses om aangekochte partyhoedjes rond ieders hoofd te trekken bij de volgende baby-borrel, zijn achterhaald: vanaf nu knutselt u die nog zo goed zelf in elkaar!

Abimo, mijn uitgeverij, zegt het zo:

101 originele knutselopdrachten voor kinderen van 7 tot 14 jaar

Doelgroep: lagere school

Bij beeldende vorming is het proces van groot belang. Kinderen leven zich niet alleen creatief uit, maar verwerven een aantal vaardigheden en attitudes die de persoonlijkheidsontwikkeling ten goede komen. In het kader van de talentontwikkeling is het zeer belangrijk dat kinderen alle kansen krijgen om dit aspect van hun creatieve mogelijkheden te ontwikkelen.

Op deze visie speelt deze knutselmap volop in: de opdrachten zijn uitgetest en uitvoerbaar. Ze zijn origineel en uitnodigend, zodat elk kind er een uitdaging in ziet. Van elke opdracht zijn er foto’s die een werkstuk tonen dat door kinderen zelf is gemaakt. Naast een korte beschrijving van de werkwijze zit er bij elke opdracht een uitgetekend stappenplan. Er worden alternatieve materialen en werkwijzen aangeboden, zodat elk kind creatief kan zijn omdat het eindresultaat niet van tevoren echt vaststaat. Ieder kind kan een behoorlijk resultaat bereiken en trots zijn op zijn of haar knutselwerk.

De materialen zijn kindvriendelijk, veilig te verwerken en makkelijk te vinden. Het zijn courante materialen waarvoor niet diep in de beurs getast hoeft te worden. Ook materialen uit de natuur en gerecycleerde materialen komen volop aan bod.

Alles is netjes ondergebracht in thema’s, die grotendeels de jaarkring volgen maar voldoende ruimte laten om vrij opdrachten te kiezen.

Dankzij de ruime keuze zal het voor de leerkracht niet moeilijk zijn de opdrachten te integreren in het geheel van muzische opvoeding en te laten aansluiten bij de andere leergebieden.
Tenslotte hoef je niet op school te zitten om te knutselen! Kinderen kunnen thuis met deze map gemakkelijk zelf aan de slag!

Alles werd uitgevonden voor én gemaakt door kinderen van 7 tot 14 jaar. Maar in werkelijkheid is hier knutselpret te vinden voor grote kinderen van 7 tot 99 jaar!

 


§ 4 Responses to Knip, De Knutselkip – Knutsel Doe Map"

 • Jantien zegt:

  Wat goed, wat goed! Ben al lange tijd volger van je blog en zie zoveel leuke ideeën! Ik zat al een poos te denken dat ik maar mijn eigen knutselboek moest gaan maken om alle ideeën die ik tegenkom in te verzamelen, maar dat is dan ook weer zo’n klus dat het erbij blijft.. Maar het is nu voor me gedaan! Deze komt zeker op mijn verlanglijst!

  • veetje zegt:

   Hoi Jantien,

   Alvast bedankt voor de leuke reactie!
   Ik wou wel even voor de duidelijkheid meegeven dat de knutselmap geen verzameling is van alles wat er hier op veetje.be te zien valt. Het zijn echt 101 knutselopdrachten die ik met de kinderen in de klas deed, en deze toon ik hier amper tot nooit (daar voor had ik vroeger een andere site). Er zit natuurlijk wel invloed in van al die mooie dingen die ik tegenkom, maar verwacht je dus niet aan een veetje-verzamelmap. Verwacht je wél aan doenbare, leuke, kleurrijke opdrachten, met tussenstappen, duidelijke uitleg en een foto van het eindresultaat. Ik zou geen ontgoocheling willen creëren. MAAR: natuurlijk is dit wel aan goede aanwinst voor iedereen die graag knutselt ;)

 • Jantien zegt:

  Misschien was het een beetje onduidelijk in mijn berichtje, maar ik had dat ook niet verwacht. Maar aangezien je links mij over het algemeen erg aanspreken, denk ik dat de knutselmap mij ook wel zal aanspreken. Ik werk ook met kinderen en dan heb je nooit genoeg aan goede ideeën/opdrachten! Bedankt in elk geval voor je verduidelijking!

 • [...] Is goed, als ik meer dan 10 000 000 Knipkes verkoop, laat ik Gianni Botsford nog zo een boekenwoning optrekken voor mezelf. Of de lotto winnen, [...]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>