Foodbag

januari 20th, 2015 § 1 comment

Wonen op de boerenbuiten heeft zo zijn voordelen. Een waslijst vol verrassende dingen, die geheel niet ter zaken doen op dit moment. Want wonen op de boerenbuiten heeft zo ook zijn nadelen. Voor een jong veulen als mezelf al eens wat meer dan voor het gemiddelde ouwe vrouwke uit de straat, maar ze zijn er.

Eén van die zaken is de jaloeziesteek voor afhaalpunten van voedselpakketten. Niet zozeer van die soort met bloem en rijst - zo ver zitten we nog niet in het oorlogsgebied, maar van die zakken vol vers van bij de boeren, ingevoerd in ‘t stad, terwijl het nog knapperig en seizoensgebonden is. Zakje afhalen, eens zien wat er in zit en klaar met naar de winkel lopen. Ideaal voor de drukke stadsmus, maar tant pis voor de bezige plattelandsduif. Hier zijn er geen afhaalpunten in de buurt. En ik hoor het u wel denken, wijsneuzekes: “ik zit bij de bron”, maar zomaar even bij de boerende buur binnenspringen en er mijn boodschappen gaan doen, lijkt me geen sterk plan. Tenzij ik mijn maag graag vul met een verfijnde combinatie van stokrozen, maïs voor de beesten, een strobaal en patatten. Mmmh, dat ruikt naar stoofpot!

Maar aan alles komt een eind! Een inventief menswezen heeft de oplossing gevonden: een eureka ingepakt in een papieren zakske! Hulp is onderweg! Dat mijn kinnebakkes niet tegen het gourmettoestel plakte van verbazing, mag een kerstmirakel heten, toen één van die schoon nichten van mij, me er de afgelopen feestperiode over vertelde. Op welke planeet heb ík gezeten?!

Foodbag! Alsof uw ma opnieuw de brooddoos vult, zonder dat ge er over moet nadenken. Daar hangt precies een sympathiek Gents geurke aan... En aangezien ik geen egoïst ben en zelf ook graag alles weet, deel ik mijn intussen wonderlijke kennis graag met u, want ik ben op de hoogte, mij maken ze niks meer wijs, ik ben helemaal inge-nicht en dat is beter dan gewoon ingelicht te zijn. Al laat ik het verspreiden van de blijde boodschap liever aan de stichters zelf over, want zeg eens, hoe werkt dat dan in feite?

Voila, c’est simple comme bonjour. Gezonde recepten, de nodige ingrediënten én gratis geleverd thuis of op het werk… Het wordt niet veel beter als dat, jemig. Kookhemel met twistjes voor tijdens de week zijn te vinden op hun website Foodbag.be: van alle postcodes waar ze momenteel al actief zijn, tot met wie ze samenwerken, welke weekrecepten er zullen verschijnen, hoeveel (of hoe weinig is hier beter op z’n plaats) het u kost en alle andere dingen waar niet ikzelf, maar misschien wel gij daar, kunt opkomen. En als ge er toch nog nood aan hebt… de foto’s die Foodphoto maakt van de gerechten, laten zelfs de volste magen rommelen.

Aldus, nog iemand nood aan een briljant concept? Ik meet mezelf alvast een andere postcode aan, tot de tijd dat ze hun goddelijk voedselprocessie verder zetten naar zij die daar nood aan hebben: de drukbezette plattelandsduivekes.


Tagged , , , , , ,

§ One Response to Foodbag

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What's this?

You are currently reading Foodbag at ☞ HOME.

meta