Eikes

februari 14th, 2012 § 5 comments

Deze hartvormige eitjes vond ik bij Anna the Red.

Heartshaped eggs for Valentine, from Anna the Red. The following instruction are in Dutch, but Anna gives you the English ones ;)

En omdat we anders toch niks plannen op deze dag, vond ik het wel een poging waard, kwestie om onverwacht morantisch uit de hoek te komen. Wat bleek: kinderspel! Dus hier een korte handleiding voor flexibeles eikes.

Benodigdheden:

 • Lege eierdoos
 • 2 lange dessertlepel met een rond handvat (of een chinees stokje, of…)
 • 2 stevige rubberen elastiekjes.
 • 2 eieren.
 • Een pot met kokend water.

Kook de eieren gedurende 9 minuten, zodat de dooier al wat hard is, maar niet verbrokkeld na de kooktijd.

Haal de eieren uit het water en pel ze direct (ja, dat is heet, ja dat doet geen deugd, maar ge moet er iets voor over hebben).

Leg de eieren in de eierdoos, duw er de lepels zachtjes in, zonder dat je de eieren kapot duwt/scheurt, en zet vast met de rubberen elastiekjes.

Laat een kwartierke afkoelen in de frigo. Verwijder voorzichtig de eieren.

Opensnijden en hopla… u duwde zich zowaar een hartvormig ei!

Made by Veetje

Dus tegen de tijd dat Meneer Veetjes uit zijn bedstede kruipt en zich afvraagt wat dat marteltuig in de vorm van een eierdoos in de frigo staat te doen…

Zoet, dit is de instructie voor uw ontbijt  ♥ !

 

 


Tagged , , , , , , ,

§ 5 Responses to Eikes"

 • Neeltje zegt:

  Ha, ha , ha! Ik vond de hartvormige eitjes zo leuk, dat ik ze een paar weken geleden gepind heb en velen hebben ze sindsdien gerepind. Wat jij laat zien is ZO HERKENBAAR: mijn eitjes zouden nog rampzaliger uitgevallen zijn dan de jouwe. Want tussen droom en daad, …..
  (Daarom ben ik nu verslaafd aan het KIJKEN naar plaatjes op creatieve blogs en te dromen van HOE HET ZOU KUNNEN ZIJN )

 • veetje zegt:

  Hey, Neeltje, niet met mijn eiers lachen hé :) Ik vond dat al bij al nog deftig uitgedraaid, want een pinterestje nadoen geeft nooit hetzelfde resultaat. En ik dacht zo: met liefde gemaakt, dat smaakt ;)

  • Neeltje zegt:

   Dag Veetje,
   Het zijn inderdaad hartjes van eitjes! In onze familie zeggen we, als een gerecht niet gelukt is “Het kan toch niet heel naar binnen.”

   Ik hoop, dat jij mijn Nederlands snapt. Ik vind het geweldig mooi om jouw Nederlands te lezen. Dat is nog lieflijker dan een hartvormig eitje.

   Wij zeggen ‘eieren’ of ‘eitjes’, jullie zeggen ‘eiers’ en ‘eikes’.
   ‘Met mijn eiers lachen’, bedoel je daarmee ‘mijn eieren uitlachen’ of ‘om mijn eieren lachen’ (andere gevoelswaarde). Ik hoop het laatste. Het was niet kwaad bedoeld.

   Ik geniet van je blogs!
   Neeltje/Beetje

   • veetje zegt:

    Dat er geen kwaad zat in je opmerking had ik door, hoor :) Bedankt voor de lieve complimentjes. Hoop je hier nog vaak tegen het grappige en gevatte lijf te lopen!

 • [...] aanleiding van mijn hartvormige poging, die zij grappig en vertederend tegelijk vond, gaf ze me volgende tip mee uit Japan (waar anders). [...]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What's this?

You are currently reading Eikes at ☞ HOME.

meta