Atelier Veritas

maart 16th, 2017 § 0 comments

Een creatief labo‘, in een schoon kader voor iedereen die het voelt kriebelen in zijn vingers…

Het lijkt een beschrijving van mijn klasruimte – of persoonlijke, schofele zolderruimte die uitpuilt van de dozen en de ideeën (al is deze nét iets minder mooi qua inrichting, als ik het in eufemistische termen mag uitdrukken) - , maar niks is minder waar. Daar waar mijn klasruimte iets meer toebehoort aan schoolgaande kinderkes dan aan de mainstream massa, heb ik het hier over Atelier Veritas. Een permanente creahonk in Antwerpen.
Want na het succes van de pop-upstores is Veritas klaar voor de grote sprong om heel Vlaanderen te leren breien, haken, juwelen te laten maken en zoveel meer schoons. Een unieke conceptstore in België die ik vorige week mocht ontdekken. En hoe… Zelden zie ik er vrolijker uit dan tussen glitters, lekker eten, originele ideeën en vrolijke mensen die dezelfde stuiptrekkende knutselkronkels bezitten als mezelf.

Vollenbak kwijlen, ik zweer het u!

Ik weet niet of u al eens vrijwillig van ‘de parking’ naar ‘t stad probeerde te geraken ergens tussen pakweg 16u en 20u ‘s avonds een dezer dagen, maar ik verzeker u… daar krijgt ge honger van. Zalig zijn geprezen, de goden van Coffeelabs voor hun hemelse heerlijkheden. Amen to that, mijn vriend, amen.

Omdat een gevulde vrouw beter luistert – ik doel hier geheel op mijn maaginhoud voor de duidelijkheid – was ik des te oplettender nadien, om deel te nemen aan de eerste officiële workshop in dit mooie pand.  U hoort het goed, de eerste, want dit is het begin van een zalig initiatief.
Laat ik het in de woorden van Atlier Veritas zelf zeggen hoe het er hier aan toegaat in dit oord van inspiratie:

  • je hebt keuze uit een ongelooflijk assortiment originele wol, stoffen, patches of kralen
  • er zijn naaimachines die je kunt testen met professionals
  • we bieden een ruim en veelzijdig aanbod workshops aan voor iedereen
  • je kan snuisteren tussen exclusieve artikelen van onze lokale ontwerpers zoals Lilli Vanilli, Made by Mimi, Helen B, enz.

Half extatisch schoof ik aan tafel om onder de professionele begeleiding van Miss Elfi Wonderful De Bruyn broches te maken en nadien in een handomdraai een prachtig vilten mandje te maken zoals alleen Anne-Catherine van CloClo dat kan uitleggen.

Nog meer, zegt u? Allez tons! Wie zich niet kan bedwingen of eens origineel uit de hoek (of eerder doos) wilt komen, kan vanaf heden De Atelier Box bestellen. Je kiest alle spullen die je nodig acht voor je idee, je bestelt in één klik de gevulde box en je krijgt die netjes verpakt thuis geleverd. Minstens even lekker voor de creatieve ziel als een Foodbag voor de foodies onder ons. Laven, kinderkes, laven!

U snapt het intussen wel waarom ik zo vol ben van dit alles. En nu komt het beste: de workshops blijven maar gaan. Het overzicht vind je hier op hun website. En om dit alles te vieren kan je nog tot 31 maart 2017 deelnemen om een workshop te WINNEN voor jou en je vriendinnen. Kom, wees serieus, wat zit ge hier eigenlijk nog te doen?


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What's this?

You are currently reading Atelier Veritas at ☞ HOME.

meta