Afl. 12 Het Afgewerkt Product

februari 20th, 2014 § 4 comments

Wie mooi wil zijn, moet afzien. Een gezegde om gruwelijk pijnlijke schoenen te verantwoorden of harsbeurten of verwrongen gevechten met Shapeware. Maar ook om jezelf een schouderklopje te geven als je neen zegt tegen een avond zeveren op café, of uitstapjes naar Brussel met de vriendinnen of té vroeg wegglipt op té wijze feestjes. Want voor elke neen, was er een reden: een dag gepland om te klussen in huis (“we moeten nog wat fris zijn morgen”), een dag geklust in huis (“miljaar, toch wat moe, precies“) of een dag klussen in huis (“nee, nee, ga maar, ik ga later wel eens mee terrassen of winkelen”). Wie iets mooi wil, moet er voor werken. Veel en vaak en vooral volhardend.

Maar uiteindelijk: ik blink even fel als de nieuwe sifon… De keuken is helemaal geworden zoals ik wou. Open, licht, handig, tijdloos, uniek en bovenal… de mensen blijven zitten. Later kunnen we nog terugblikken op wat het was en hoe het werd en hoe het allemaal nu is, maar vanaf vandaag wil ik genieten. Want toen elk vrouwke haar panneke warmde en pannenkoeken bakte voor Maria hare feestdag, deden wij hier van “Brunch, Baby!” Eén van de meiskes was jarig en we hadden niks anders te doen dan vieren met de vrienden. Het werd een middag zonder einde, met veel Zweedse hapjes en vooral veel plezier. In de keuken, waar iedereen blijft plakken.

Foto’s: Koen Bracke, NARAFI mag er fier op zijn.


Tagged , , , ,

§ 4 Responses to Afl. 12 Het Afgewerkt Product"

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What's this?

You are currently reading Afl. 12 Het Afgewerkt Product at ☞ HOME.

meta